my stories

nieuwsbericht van de toekomst

nieuwsbericht van de toekomst

 

 

Met deze tekst doe ik mee aan de schrijfwedstrijd van CHAI-X, je moet er zelf een nieuwsbericht over de toekomst schrijven.

edit: met deze tekst heb ik de schrijfwedstrijd van CHAI-X gewonnen! Ik ben heel erg blij!!

kijk hier bij de wedstrijdpagina


Eerste tijdreismachine in Gčneve

19 april 2062     

 

De eerste tijdreismachine op aarde is gisteravond gepresenteerd in het parlementsgebouw van Genčve.

 ‘Al jaren heeft de wereld op deze kans gewacht, nu kunnen we eindelijk de toekomst bezoeken en de raadsels die in de loop van de eeuwen zijn ontstaan oplossen.’ Piet van Hoogwoord, een van de ontwikkelaars is van mening dat de tijdmachine de grootste uivinding van de mensheid is. Na het wiel natuurlijk.’Dit kan grote gevolgen te weeg brengen. Jaren lange mysteries kunnen nu worden opgelost. Ook zouden we de ontwikkeling van de mens nauwgezet kunnen volgen, wat weer voor de medische onderzoeken zeer handig kan zijn’ aldus Piet van Hoogwoord.

 Onverwachts was dit project niet. Al 50 jaar geleden toen in 2011 werd bewezen dat de neutrino’s sneller gaan dan het licht, was de tijdmachine slechts een kwestie van tijd. De neutrinodeeltjes hebben ook een grote rol in het ontwikkelen van de  tijdmachine. Ook was er een team van 40 technicus en 10 neutrino wetenschappers 5 jaar achter elkaar bezig om dit wonder van de eeuw te laten functioneren.

 Maar we zijn er nog niet. We kunnen met de tijdmachine alleen nog maar de geschiedenis aanschouwen. Het is nog niet mogelijk om er mee door de toekomst te reizen of om er het verleden mee te veranderen. Volgens de projectleider Jan Gesteenen heeft dat reden:‘het is al een enorme vooruitgang dat we in het verleden kunnen reizen. Ik ben van mening, en met mij nog veel meer mensen, dat het niet goed voor de mens is om zijn eigen toekomst te zien. Ik zou het persoonlijk niet willen. Het verleden kunnen veranderen is ook gevaarlijk. Met een klein foutje zou de hele mensheid kunnen uitsterven. Dat risico lopen we liever niet.

 De machine is het komende jaar nog niet open voor bezoekers. Het plan is om er meer te maken en er kunnen over tien jaar zelfs al ritten naar het verleden worden. Tot die tijd is deze tijdmachine alleen nog maar toegankelijk voor de beste onderzoekers.

 Door: Gandalfgrijs